Fiolstræde 12, København K

Stemningsfuld penthouse med smuk udsigt til Vor Frue Kirke og Rundetårn

Se bolig

Fiolstræde 12, 4
1171 København K

  • Solgt pris 6.750.000 kr.
  • Ejendomstype Ejerlejlighed
  • Byggeår 1830
  • Om- eller tilbygget 1900
  • Boligareal 220 m²
  • Værelser 5
  • Stuer 3
  • Etager 2

Stemningsfuld penthouse med smuk udsigt til Vor Frue Kirke og Rundetårn

Har du nogensinde gået langs Fiolstræde og spekuleret på, hvordan lejlighederne mon så ud dér bag murene af de smukke, fredede ejendomme? Nu kan du få udløst spændingen og få lov at kigge indenfor i et virkelig autentisk og lækkert eksemplar, ja, faktisk kan du få lov til meget mere end det – lejligheden kan nemlig blive din!

Den charmerende penthouselejlighed på Fiolstræde 12 har en række helt særlige kvaliteter, som gør den til noget helt enestående. Først og fremmest strækker lejligheden sig over halvandet plan, hvilket giver en dynamisk fornemmelse i hverdagen og en endnu større frihedsfølelse. I forvejen er plads bestemt ikke en mangelvare med lejlighedens 220 m2, men alligevel giver denne planløsning endnu flere muligheder for at trække sig tilbage. Her kan kæresten sagtens have sine veninder på besøg til middag og cocktails nede i køkken-alrummet, mens du nyder stilheden ovenpå i uforstyrrede rammer.

En anden kvalitet er lejlighedens gode loftshøjde, som er unik sammenlignet med lignende taglejligheder i en så karakteristisk, ældre ejendom som denne. Særligt ved indgangspartiet, hvor loftet går helt til kip og dermed sikrer masser af luft og ikke mindst lys helt fra begyndelsen. Dette er desuden gennemgående for resten af boligen, som grundet sit imponerende antal kvadratmeter og den høje beliggenhed fremtræder yderst indbydende på dette punkt.

Lejligheden afspejler et perfekt miks mellem gammelt og nyt. Den ligger øverst i en smuk, ældre og delvist fredet ejendom fra år 1830, hvilket er en historie, som på fineste vis bliver formidlet oppe i boligen. Her træder de blotlagte træbjælker tydeligt frem og giver en helt særlig aura, som man kun oplever i Middelalderbyens unikke lejligheder. Alligevel er de mange nye moderniseringer bragt ind i boligen med respekt for det oprindelige udtryk, og resultatet taler jo nærmest for sig selv.

Sælger har de seneste fem-seks år lagt vægt på en løbende istandsættelse af lejligheden, hvilket der er kommet flere gode ting ud af. Eksempelvis det stilrene Designa Køkken, som smelter fint sammen med bjælkerne og de skrå og skæve detaljer. Køkkenet er virkelig et leverum, hvor der er plads til at fremtrylle lækre middagsretter som begyndelsen på en god date night eller aften med venner og familie. Forestil dig bare at stå i disse omgivelser og forberede nytårsmiddagen med dine venner omkring dig, mens smukt fyrværkeri lyser himlen op henover Rundetårn lige uden for vinduet!

Via en lang gang føres du ned i en åben stue, som er helt oplagt at benytte som spisestue. Herfra kan du også tilgå boligens kæmpestore soveværelse, der snildt kan rumme både dobbeltsengen, reolen med skønlitteratur og en dekorativ garderobeanordning, hvor skjorter og kjoler kan hænge frit fremme. Ovenpå venter yderligere to gode værelser, hvilket understreger lejlighedens potentiale for børnefamilien såvel som for det magelige par.

I den anden ende af boligen har du den store opholdsstue med masser af plads til møbler i alle kategorier; lige fra den bløde sofa med chaiselong til klaveret, barbordet og spisemøblerne. Endelig byder etagen på et kæmpestort badeværelse med gulvvarme og flotte, italienske fliser. Der er ligeledes klargjort til gæstetoilet i det tidligere depot ved køkkenet. Der er et godt flow gennem boligens rum, og det hele bindes sammen af den fantastiske udsigt over byens tage samt ikoniske tårne fra både Vor Frue Kirke, Rundetårn, Skt. Petri og Rådhustårnet.

Fiolstræde sikrer dig i uovertruffen beliggenhed i hjertet af Middelalderbyen, hvor latinerstemningen hersker. Området er kendetegnet ved Fiolstrædes rolige gågade og cafémiljø, som adskiller sig meget fra den trafikerede Nørregade parallelt hertil. Alt ånder hygge, og der er masser af spisesteder og gode bogcaféer at slå sig ned ved. Både Nørreport, Torvehallerne og byens smukkeste parker er også lige om hjørnet – hele byen ligger åben for dine fødder!

Fiolstræde 12, 4
1171 København K